Nieuwsbrief 22-02-2023

Ben jij ook weleens pissed off?

Waar wordt jij nou echt pissed off van? Dat je denkt: ‘Nu trek ik het niet meer. Ik ga 5 keer het dagmenu van de snackbar bestellen, 1 pakje sigaretten roken en ik word psychopaat.”

Laat ik vast loskomen in deze sessie die ik nu met je deel.

Waar ik bijvoorbeeld echt pissed off van word is hele coole ideeën hebben maar die niet kunnen uiten. Waar ik pissed off van word is enorm willen knallen maar in toom gehouden worden. Waar ik pissed off van word is heel veel te vertellen hebben maar geen macht, invloed en geen zeggingskracht hebben en dus hou je je mond opdat ook inderdaad niemand hoort wat je eigenlijk te zeggen hebt.

En dan gebeurt het in de wereld. De verandering waar al jaren over gepraat wordt. De aarde die naar een volgende hogere dimensie verschuift volgens aller zweefteven die tot ergernis van alle wetenschappers ook nog gelijk dreigen te krijgen. Je staat te popelen om er ook iets over te zeggen. Zowel over de voors en tegens van deze visies. Ga je eindelijk je kansen grijpen?

Wat dat precies inhoudt die verandering zou ik niet in details kunnen weten. Wel weet ik dat er meer rechtvaardigheid gaat heersen. Nationalisme, rascisme, fascisme, sexisme en leeftijdsdiscriminatie verdwijnen en we leren alle macht in balans te brengen. Niet meer dat aan de ene kant van het machtspectrum in dit universum poetin regeert en dat aan de andere kant dat tante Toos mag wegrotten met een bijstandsuitkerinkje omdat ze geen reet meer te vertellen heeft nu ze oud en lelijk is geworden. Poetin mag effe een toontje  lager gaan zingen en tante Toos krijgt eindelijk een hele goede baan en kan iets met haar enorme intelligentie doen, ondanks dat ze overal uitgerangeerd was met haar 59 jaar.

Nu ben ik pissed off eigenlijk over wat mijn eigen staat van zijn zou kunnen zijn als ik niet voor mezelf opkom. De angst dat ik dan ooit een tante Toos zou kunnen worden.  De angst dat er ook een poetin in mij schuilt die zich dan openbaart. De angst dat ik weg uit Nederland wil en me ga aansluiten bij het Amerikaanse nationisme opdat ik me ook beter dan de rest van de wereld kan voelen. De angst dat er ook een vieze dikke vette patserige witte rijke man in mij huist met veel macht die anderen zou kunnen uitbuiten en ik die dan ongeneerd laat leven. De angst dat er een slaafse huisvrouw in mij zit en het wel best vind dan.

Ik ga deze lans maar eens doorbreken en er wel iets over zeggen, over het alles. Wel al die mooie gedachtes uitspreken. Wel die bek opentrekken. Niet meer zo bang zijn iets te zeggen waar de hele wereld over zou kunnen vallen, maar het gewoon doen. Juist wel de dingen zeggen die zo taboedoorbrekend zijn dat iedereen zijn of haar broek ter plekke steeds afzakt.

Ik moet toegeven dat ik soms de gave heb om met mijn woorden hele sferen kapot te maken, met mijn directe benadering van het alles. Feestjes kunnen bederven als ik binnen kom, relaties kunnen ruzie krijgen als ik er bijsta en geliefdes kunnen wegrennen als ik daadwerkelijk loskom. Discreetheid is mij soms vreemd. Gelukkig is daar de humor nog om mij te redden van deze onmacht om nog een masker hoog te houden.

Daarom ga ik anderhalf uur een show maken waar alleen ik aan het woord ben. Ik ga je zo laten lachen dat je het niet meer houdt. En huilen, huilen gaan we ook. Eindelijk ongeneerd indiscreet zijn met wel de hoop dat je dan niet heel hard weg rent maar gewoon de hele show gaat uitzitten.

Deze show heet dan ook toepasselijk ‘Pissed off’. En aanstaande zaterdag zijn daar de eerste 10 minuten van in de vorm van een try-out.

Kom je ook? Kaarten kan je kopen via:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/caros-comedy-talent-night-25-februar

Tot dan!

Caroline

 

 

Nieuwsbrief 01-01-2023

Je betekent veel!

Niets geeft zo’n goed gevoel als dat je superveel betekent voor iets of iemand. Als iemand oprecht blij is met jou, om wat je zegt, om wat je doet, om hoe je inspireert, om wat je schrijft, om wat je laat zien, om hoe je eruit ziet, dan voel je je goed. 

Niets geeft zo’n slecht gevoel dan dat mensen je afmattend laten weten dat je niets voorstelt, dat je niets voor hen heb betekend en dat je daar verder ook geen moeite meer voor hoeft te doen.

Je bewust worden wanneer je van betekenis bent en wanneer dat niet het geval is. Weten hoe je daar je maximale energie en winst uithaalt. Weten hoe dat je uit de verf laat komen. Dan ga je niet meer energie blijven stoppen in dat wat jou geen betekenis (meer) wilt geven. Screw them, fuck them zelfs. Ga je eigen weg, je hebt iets beters te doen.

2023 is begonnen. Ik zet het in het teken van betekenis geven. Ik ben van betekenis, jij bent van betekenis, wij zijn van betekenis.

Hoe gaan we die betekenis ervaren? Door ontzettend te doen wat we het beste kunnen en het liefste doen en door daar anderen mee te inspireren.

Op momenten van betekenis onstaat er ook vaak een gevoel van grootsheid en bezinning. Op zo´n moment van bezinning wil ik dralen. Fysiek niets doen terwijl er van binnen veel gebeurt. Ik wil dan door een stad lopen, bij nietszeggende winkeltjes naar binnen lopen, in etalages kijken terwijl ik niet eens echt kijk. Op zulke momenten van dralen kunnen grootse gevoelens indalen. Dat levert merkwaardige situaties op dat ik in de Xenos nietszeggend naar een bak afgeprijsde indonenische wokgroentes aan het staren ben terwijl van binnen de quantum fysische wetenschap over de oorsprong van de mensheid zich aan mij openbaart. Gelukkig kan ik mij bedwingen daar op dat moment uiting aan te geven, anders zou ik in een staat van euforie met een pak afgeprijsde Indonesische wokgroentes onder mijn armen als dorpsgek weggedragen kunnen worden.

Wat is nou hetgeen dat bij mij dat vuur aanwakkert? Het vuur waarbij ik het gevoel heb van betekenis te zijn? Ik zeg in één woord: SHOW.

Het geven van een show zet je in éen klap in een andere dimensie. Het geven van een show geeft je in één keer alle betekenis die je kan geven, al zijn het 2 mensen die in het publiek zitten. Ze hebben je gezien in een peak state. Oftewel, je kan ook bij die 2 mensen aan het ontbijt gaan zitten en je performance vol overgave doen, maar ik denk niet dat ze daar zo blij mee zullen zijn.
Op het podium zien ze je in een context waarbij we hebben afgesproken dat dat een show is. Op zo’n moment mag je boven jezelf uitstijgen. Je mag even hun idool zijn, je mag op een voetstuk staan, je moet zelfs op een voetstuk staan en laten zien wat je werkelijk in huis hebt. On stage is alles geoorloofd. Het is jouw tijd. Jij neemt hun mee in jouw belevenis. Jij neemt hun mee naar een andere dimensie. Jij neemt hun mee naar een hoger niveau en laat hun siddereen van alles wat ze mogen beleven bij jouw SHOW.

Wil je in 2023 ook van betekenis zijn en gaan knallen met je SHOW?  Begin het jaar dan goed en sluit je nog aan bij het groepje dat er al is bij Caro’s Online Comedy Academy om jouw SHOW onder begeleiding in elkaar te zetten! Klik op de link hier beneden en geef je op!

 Nieuwsbrief 06-12-2022

Wat als alles mis gaat?

Ik woonde ooit een webinar bij, waarbij bijna alles mis ging. Het was ironisch genoeg een webinar over het bereiken van meer succes in je leven.

Tijdens de presentatie van de presentatrice werd er plotseling in het ruim ernaast flink geboord. Elke zin die zij zei werd onderstreept met het geluid van de luidruchtige boormachine. Op zich niet storend, als het maar voor even was. Maar het ging maar door en door. Het wilde lijken alsof letterlijk elke zin die zij zei door haar neus werd geboord. Het wilde eigenlijk zeggen: ”Schei er maar mee uit, dit heeft geen zin”. Toen ze bij het punt ”hooggevoeligheid” was aanbeland, was ik als presentatrice hoogstpersoonlijk op dat moment opgestapt om heel hooggevoelig even te vragen of er op gehouden kon worden met boren. Maar zij ging onverstoord door en nota bene heeft zij ondanks het geluid van de boormachines in haar oren na de drie uur durende webinar gewoon 10.000 euro binnen gehaald.

Ik vond het meesterlijk. Het had ook nog gekund dat het plafond naar beneden was gevallen, er een auto zich had stuk gereden in de garage en er terstond in haar nabijheid een muggenplaag werd ontdekt. Maar zij had standvastig de drie uur volgehouden en zelfs in nog veel ergere omstandigheden de eindstreep gehaald.
Dit soort mensen benijd ik. 

Op een andere manier heb ik een voorbeeld van hoe het bij mij mis ging. Ik had als beginnend online ondernemer zondag 4 December ook iets leuks bedacht. Ik dacht, ik ga die Sinterklaas eens in actie laten komen! Terwijl ik op mijn telefoon nog wat aanpassingen deed aan de nieuwsbrief, kon de zondag beginnen wat mij betreft. Ik wist zeker dat ik wat zou verkopen die dag. Ik had een prachtige aanbieding en echt een leuk product, al zeg ik het zelf.

Maar na een paar uur was er nog niets. En de uren daarna nog steeds niets. Dat dat leerprocessen zouden kunnen zijn van het online ondernemen, begreep ik, maar dat shit-gedachten zo intens konden zijn, had ik niet gedacht.  ”Hé, misschien ben ik wel helemaal niet leuk”. ”Wellicht vinden ze me niks”. ”Ik kan het helemaal niet. I literally suck!!” Terwijl ik langzamerhand begon te zwelgen in een zweem van zelfhaat, me beetje bij beetje begon te gedragen alsof mijn ruimte een isoleercel werd en ik denkbeeldig waanzinnige gedachten op de muur begon te schrijven als: ”iedereen hier is gek”, kwam ik er na 10 uur achter dat de verkooppagina van mijn website per ongeluk op ”uit” was gezet die ochtend.

Buiten het feit om dat de mevrouw uit het eerste verhaaltje wel 10.000 euro op ophaalde en ik (nog) niet, zag ik een overeenkomstige les: laat je niet tegenhouden door tegenslagen maar ga door als er dingen mis gaan. In mijn geval schuilt er achter elke emotie een concrete oplossing. Soms hoef je alleen maar de juiste stekker in het stopcontact te steken. Ik had niets verkocht omdat die hele website het gewoon niet deed. Ondanks dat ik baalde dat ik niets verkocht had, hoefde ik gelukkig niet aan mezelf te twijfelen. Alle emoties die ik die dag had ervaren waren onlogisch en onwaar. Voel je dat er iets mis is en denk je dat het aan een belabberde staat van performen zou kunnen liggen? Kijk dan eerst of er iets concreets aan de hand is. De winst is een heleboel zelfliefde die je kan bewaren voor de volgende ronde. Daar waar sommige mensen deze les als kleuter al leerden, leerde ik deze les nog eens op 4 December 2022. Laat je niet afleiden door de dingen die mis gaan, maar ga gewoon door!

Nu mijn website het weer doet, kun je gewoon weer gaan kopen. Ik heb een hele leuke cursus. Het is een cursus in stand-up comedy. Ik leer je in 8 weken hoe je grappig kan zijn op het podium en een stand-up comedy show maakt. Ondanks dat ik thuis nog steeds de leukste niet ben, maar soms wel op het podium, heb ik deze cursus durven maken. De ervaring is inmiddels dat ik les kan geven en dat ík in ieder geval me er volledig instort als de cursus begint. Nu jij nog! 

………………………….vervolg in Nieuwsbrief.

 

Nieuwsbrief 11-11-2022

I killed.

Hoi!
Heb je weleens van de grap gehoord die je dood laat gaat van het lachen als je ‘m hoort? Die grap bestaat. Die grap is een groot geheim. Niemand weet hoe die precies gaat. Maar iedereen is er doodsbang voor. Want als je ‘m hoort die grap, dan lach je je dus letterlijk dood.

We gaan in mijn 8-wekelijkse stand-up comedy cursus niet op zoek naar die grap, maar we gaan wel proberen deze te evenaren. Wat als dat lukt? Gaan we dan als seriemoordenaars door het leven?

Nee, maar het zou er op kunnen lijken. Niet voor niets zeggen we als iemand goed gaat op het podium: ‘Dat was killing’. We hebben het vaak over ‘killer jokes’ en ‘I killed’ betekent letterlijk dat je een paar goede grappen heb kunnen vertellen. 

Wat doet humor allemaal wel niet dan, als het zo gevaarlijk is? 
Waarom gebruikt Poetin bijvoorbeeld dan niet iets meer humor als het zo bedreigend kan zijn? Ik kan Poetin mijn cursus aanbieden, zodat ie op zoek kan gaan naar killer jokes. In plaats van wapens kan hij humor gebruiken. In plaats van kernbommen kunnen ze scheurkalenders naar elkaar sturen. In plaats van schietgeweren kunnen ze oneliners gebruiken. In plaats van elkaar in het echt af te maken, kunnen ze elkaar figuurlijk ‘afmaken’ in een grappige roast! In plaats hele stammen uit te moorden kunnen ze misschien open mics organiseren via Caro’s Comedy Events!
Humor in plaats van oorlog! Ook al kan het er verbaal dan alsnog hard aan toe gaan, maar de lieve vrede blijft in ieder geval bewaard!

Om eerlijk te zijn denk ik niet dat ik Poetin aan het lachen kan krijgen. En dat is wederzijds.  Tot aan mijn grap denk ik niet dat ik ooit om Poetin zou kunnen lachen. Wat ik wel kan doen, is zelf gaan bulderen van het lachen. Doe je mee?  Laten we er een feestje van maken! Dan wordt het leven leuk en zeker te weten dat dat aanstekelijk werkt voor de rest van de wereld!

Doe mee met de volgende cursus die op 1 December begint en geef je op via www.caroscomedyacademy.nl

………………………….vervolg in Nieuwsbrief.

 

Instagram post 8-11-2022
Let me introduce you: The Dutch dramatic school of arts and comedy: Caro’s Comedy Academy.

Jaren geleden, in mijn studententijd, deed ik een kleinkunst cursus bij Crea. Ik weet nog één keer dat ik thuis kwam en euforisch op mijn knieën belandde: “Dit is wat ik voor altijd wil doen” terwijl ik verder tot de God van de Comedy bad, “Lieve God, laat dit mijn missie zijn”.

Ik kon het maar niet geloven hoe in de twee uur tijd van zo’n les mensen uit het moeras van hun bestaan werden getrokken alleen al door humor. Schaterlachen door de kunst van de grap. En daarna een stukje verder op heroïsche wijze de wereld gaan veroveren.

Gisteren deed ik voor het eerst mijn eigen live workshop, behorende bij Caro’s Online Comedy Cursus. Omdat niets tegen de kracht van live bij elkaar zijn op kan, komen er meer live workshops aan bij de lessen online.

Mensen helpen en dienstbaar zijn, zonder dat je het weet dat je dat bent. Dat gebeurt als je in een flow staat te doen wat je oprecht meent te kunnen betekenen.

In 7 uurtjes werkten we aan optreed-sets, Improv, crowd work, omgaan met hecklers en MC-en.

Mede vanwege het ontdekken van hun superpowers tijdens deze live workshop, staan deze mensen volgende week op 12 November te knallen in De Kempenaerstudio in Amsterdam!

………………………….vervolg in Post.

Het Zwaard.

Het moment dat ik mezelf leerde: “De focus verleggen op een ander in plaats van altijd op mezelf” veranderde alles.

En dan niet persee dat je altijd meeleeft met een ander, of altijd maar dienstbaar bent. Maar vanuit een daadwerkelijk menselijk inzicht zien hoe je een ander kan helpen.

Onmiddellijk ontstaat er iets van goed karma, daadwerkelijk geluk en een sterker krachtenveld. Er kan overvloed en energie onstaan.

Ik ben altijd erg sterk op mezelf geweest. Alleen reizen, in mijn eentje mijn bedrijf opzetten, als onafhankelijk individu door het leven gaan. Dat heeft veel kracht gegenereerd en heb me door niemand tegen laten houden. Ook heeft dat er voor gezorgd dat ik in in staat ben om hogere chakra’s in te zetten daar waar het moet omdat ik die in onafhankelijk het sterkst ervaar. Zien hoe het één en ander zit. Juist doordat ik goed alleen kan zijn kan ik de focus op een ander nu leggen.

Ik heb Aikido en Kung Fu gedaan. Bij Aikido heb ik zwaardvechten geleerd. Buiten het feit om dat ik mezelf achterlijk gedroeg aldaar op de mat als slechte Mulan imitatie, waren daar momenten dat ik van de wereld los kwam. Twee weken terug is Sensei Erik Louw overleden, waar ik les van had. Ik dacht aan hem, zonder dat ik wist dat hij overleden was. Dagen daarna vernam ik dat hij er niet meer was. Ik werd wakker geschud. Had ik nou daadwerkelijk contact met zijn ziel op het moment dat hij overleed, zonder dat ik daar iets van af wist. Hoe bijzonder is dat? Hoe bijzonder waren deze Aikido lessen, en hoe sterk was mijn band met deze Sensei en dat terwijl ik slechts 6 maanden daar les had. Ik vond het zo bijzonder, deze man blijft me altijd bij.

Aikido, zwaardvechten, vechten. Ik leg meteen een link met Stand-up comedy. Stand-up comedy is zwaardvechten met woorden. Stand-up comedy is assertief kunnen zijn. Stand-up Comedy is je scherpte waarbij je humor je zwaard is waarmee je je werkelijkheid door midden slaat. En het publiek laat je er deelgenoot van maken.

In mijn cursus gaan we op zoek naar je zwaard. Je zwaard van humor en woorden, die je inzet in je schrijven, acteren en performances.
Start 1 September. www.caroscomedyacademy.nl. Ik ga je coachen! 

Social Media post 28-8-2022

Nieuwsbrief 23-08-2022

Sex sells

Ooit stond ik met gemak te strippen op biljart tafels in louche kroegen, gewoon om te kijken hoe ver ik kon gaan met aandacht trekken. ”Zo ben ik nou eenmaal”, sprak ik mezelf weleens achteraf geruststellend toe als de schaamte het alsnog wist te winnen van de trots van deze ogenschijnlijke heldendaad.

Toch wist ik, als ik er daarna weer eens een gratis biertje mee had gescoord: ”Sex sells”, om helaas daarna met schrik me vader bruut te zien binnenwandelen die me op kwam halen van dit feestje. Ik was tenslotte nog maar 16. Weg was de pret.

Ik hoorde ooit een verkoop theorie. Deze theorie gaat uit van flirten. Dat je door te flirten met je potentiële klanten meer kan weten te verkopen.

Ik vraag me af of dit ook voor supermarkten geldt. Dat je bij binnenkomst wordt verwelkomt met de tekst: ”Hee welkom, fijne nieuwe klant. Wat zie je er weer mooi uit vandaag! Pak lekker een karretje, waar je je aankoopspulletjes in kan leggen. We zien je uiteindelijk bij de kassa! Xoxo!!”

Dat je vervolgens je ronde doet door de supermarkt en begint bij het fruit. Dat er staat: ”Lekkere stevige bananen. Niet meer in de hand te houden, maar wel in je karretje!” Om daarna langs het vlees te komen en te lezen: ”Ook zo’n zin?”

Dat je je daarna door een brei aan zichzelf aanbiedende masseurs moet werken die zich oprijend tegen de schappen, over etaleertafels heen krioelend, zich op de grond werpen om daar op het droge een zwemschoolslag na te doen en je liefdevol toefluisteren: ”Wij willen je geld!!”

Bij de kassa met je bananen zie je tot overmaat van ramp ook nog een kassière heftig naar je knipogen waarop je je vraagt of ze wellicht een vlieg in d’r oog heeft en of je misschien in een gekkenhuis beland bent. Gelukkig hebben we tegenwoordig zelfscan kassa’s, waardoor de laatste strohalm van zo’n flirt-supermarkt gelukkig vermeden zou kunnen worden.

Zou het helpen? Zouden supermarkten daar baat bij hebben? En hoever moet je gaan als zzp-er om je cursus te verkopen?

Vroeger toen ik klein was, playbackte ik altijd. Ik weet nog dat ik heftig dansend Mel & Kim nadeed. Nadat ik dat aan mijn ouders had laten zien werd ik sindsdien op verjaardagen naar voren geschoven om ten overstaan van de hele familie mijn dansje te laten zien. ”Toe maar, Caroline, laat maar dansje zien. Mel & Kim. Toe dan!” Met andere woorden, ik leerde al vroeg dat ik als pleistrekker moest dienen en dat ik als visite kaartje gold voor de familie. Ik was vijf. Helaas was het zo dat ik op het moment suprême altijd blokkeerde en dat er van dat hele dansje nooit wat terecht kwam. Ja een schamele schuifbeweging voor-en achteruit en een stotterende vraag of ik weer mocht gaan zitten. De rest van de verjaardagen verschool ik mij stil achter een bak met borrelnoten. Een bak borrelnoten alleen voor mij, want niemand durfde bij mij die dag in de buurt te komen.

Ik zou nu een video kunnen laten zien van een dansje. Ik zou je kunnen overladen met complimenten. Ik zou je kunnen overdonderen met manipulerend gevlij. Ik zou je kunnen uitdagen met enorm flirtgedrag.

Maar ik kan ook zeggen waar het op staat:

Vanaf 1 September start er een online stand-up comedy cursus.

Voor mensen die dromen van een carrière als stand-up comedian en die avond aan avond in clubs, in het theater of op andere gelegenheden willen op treden.

Voor presentators die willen leren meer humor toe te passen in hun presentaties.

Voor schrijvers die de technieken van de comedy willen leren toe te passen om teksten grappiger te maken.

Wat je ook doet, het leren maken van een stand-up comedy set leert jou blijvend de skills van humor.

Ik ga je leren hoe je aan materiaal komt, hoe je je materiaal grappig maakt en hoe je een set tot een daverende show maakt.
In 8 weken tijd heb je:
1.) toegang tot de online academie en een FB-community met wekelijkse coach calls;
2.) ontvang je één privé sessie op locatie of via internet op verzoek;
3.) vindt er in de zesde week een live workshop van 1 dag plaats in de werkruimte van Caro’s Comedy Events, waarop we gezamenlijk het onderdeel ‘interactie met publiek’ gaan oefenen.
De cursus wordt afgesloten met:
4.) jouw show in het theater van De Kempenaerstudio in Amsterdam. Daarna kun je de boer ermee op en hebt je blijvend profijt van wat je in deze 8 weken geleerd hebt.
5.) De mogelijkheid is er om na de acht weken blijvend toegang te hebben tot de FB-community en de online academie met een abonnement voor €29,- per maand.

Klik op de button beneden en geef je op. De cursus begint op 1 September. Daarna elke maand op de eerste opnieuw.

Zie ik je daar?


Xoxo!!!

 ‘Op vakantie in eigen stad.’

Dag 3.

A journey-journal.
Naar de gay-pride of niet?
Ik krijg vaak de vraag: ‘Ben jij lesbisch?’ ‘Nee, ik kan gewoon superstrak in 3 seconden achteruit inparkeren’, is steevast mijn antwoord.
Ik moet hierbij constateren dat het hier om mannen gaat die gewoon super jaloers zijn ingesteld en mij meteen dissen als zijnde potentiële bedpartner als mijn kunde en intelligentie iets hoger neigt dan dat van hun.
Ondanks dat, ben ik wel van de mannen. Sterker nog, ik kan ze zo leuk vinden dat mijn ‘standards’ niet zo high zijn. Mischien daarom wel. Hoe minder gekwalificeerd zij zijn, hoe beter ik lijk.
Tijdens deze vakantie bijvoorbeeld was mijn vakantie- liefde een zwerver. Maar hij zei: ‘Ik kan je niet thuis plaatsen’, waarop ik zei: ‘ Ik jou ook niet, ik ben nu op vakantie’. Omdat het onder de brug wat begon te vervelen,  hebben we met wederzijds respect de vakantieliefde beëindigd.
Ik besluit mijn vakantie in Purmerend af te maken en niet naar de gay-pride te gaan.
De focus ligt dit jaar op huis en kantoor. In plaats van altijd maar weg en zo ver mogelijk. Waarom niet je directe omgeving superwaarderen eigenlijk?
Het toppunt van Purmerend, alwaar ik na achtereenvolgens in New York, London, Los Angeles, Deventer en Volendam ben neergestreken en misschien wel voorgoed, is De Brug.
De Brug van Purmerend. Ik zie eronder naast een vakantie-liefde, erboven ook een metafoor.
De brug van het ene na het andere.
De brug van het oude naar het nieuwe.
De brug van onvrijheid naar vrijheid.
De brug van hopeloosheid naar hoop.
De brug van onmacht naar macht.
De brug van niets naar alles.
De brug van klein naar groot.
Terwijl je jouw brug overloopt en je zwaar getest kan worden doordat er aan je brug gesjord en getrokken kan worden en je hoopt dat de brug niet elkaar zakt door hele heftige stortbuien aan emoties, is het de moeite waard door te gaan want zeker te weten kom je dan aan de overkant aan.
Wellicht dat je de verkeerde brug hebt genomen. Een brug te ver. Dat kan ook. Dat je op de brug staat ‘Armoede naar rijkdom’, terwijl je eerst nog een brug over moest van ‘starheid naar creativiteit’, ik noem maar wat. Besluit op welke brug jij staat en neem de eerste stappen! Ik nu verder met cocktails drinken! Hoi! #vakantie
Instagram post 7-8-2022

‘Op vakantie in eigen stad.’

Dag 2.

A journey-journal.

Na de toeristische route door Purmerend van dag 1, gaan we verder met bezichtigen van plekken waar we elke dag al langskomen, maar waar we nu als toeristen tegen aan gaan kijken. Puur om de ervaring van vakantie op te roepen, bij gebrek aan een werkelijke fysieke sensatie van iets tropisch.
We beginnen bij de Febo en bestellen er een authentiek Hollands gerecht: de frikandel. We hoeven niet te wachten op ons gerecht, maar we kunnen het zo uit de muur trekken. Waar ik vandaan kom kennen ze dit niet. Ik vind het zo apart dat ik er meteen 3 uit trek.
Met een toch een wat vol gevoel lopen we verder door deze stad. We komen langs een hoek waar ‘iets van vroeger is’. Het moge duidelijk zijn hoe sterk de binding is van de Purmerentenaar met koffie, als deze muurschildering het enige overgeblevene is na 2 oorlogen ertussen en er al 300 jaar hangt. Ook ik heb iets met koffie en Ik voel me hier thuis.
Dan komen we uit op de Koemarkt. Die naam heeft het te danken aan de beelden van de drie koeien midden op de markt. Deze koeien zijn het symbool voor Purmerend, wat ook duidelijk wordt uit het hun logo. In India wordt de koe als heilig bestempeld. Zo ook hier, alwaar het voor bescherming en overvloed staat. Na 3 frikandellen verorberd te hebben waartoe de Koe Himself bereid was om voor te sterven, ben ik toch bang voor een revanche van ”De Koe” als ik in hun standbeeld sta. Normaliter krijgt elke toerist een heilige zegening vanuit het non-stoffelijke gebied dat boven dit standbeeld hangt, maar dat kan ik nu natuurlijk wel vergeten. Ik ren naar de loempia kraam om daar een vegetarische loempia-rol te bestellen. Voor 1,30 koop ik mijn schuldgevoel af door ‘iets vegetarisch’ te hebben gedaan vandaag en ik kan met een gerust hart verder.
Dan belt mijn moeder. In één klap keihard in de fysieke realiteit gezet doordat ik in de veronderstelling was dat het mijn vakantieliefde was maar het niet was. Ik ren gedesillusioneerd naar Tui reisburo om daar een daadwerkelijke fysieke reis te boeken terwijl ik mompel ‘One day I’ll fly away’. Maar eerst nog dag 3 van deze touristische route door Purmerend.
#vakantie #2022
Instagram post 6-8-2022

‘Op vakantie gaan in eigen stad.’

Dag 1.

A journey journal.

Waarom zo ver als er dichtbij nog zoveel te ontdekken is?

De mens waardeert over het algemeen veel te weinig van wat ie al heeft. En daar gaan we vandaag korte metten mee maken. Want wat leeft er wel niet in je eigen stad? (Lees: er is gewoon geen geld voor een reis naar Peru dit keer. )

Dit is dag 1.

De pret begint al vroeg. We stippelen de route uit die we de aankomende dagen gaan bewandelen met daarbij alle plekken onderzoekend die normaal over het hoofd worden gezien. We beginnen bij de plantenbak op de hoek van de overwhere weg.

Een prachtige bak In bloei. Feestelijk kleurig en zomerachtig mooi.

We staan er even naar te kijken om vervolgens wat bloemen op te eten.

Daarachter een echte brievenbus, nog afstammend uit een vroegere tijd voor de technologische vooruitgang. We kunnen ons afvragen hoe lang het nog gaat duren voordat dit ding wordt overgedragen aan monumentenzorg en we er als een monument naar mogen kijken.
Aan de rechterkant de glasbak, waar allerhande uit de hand gelopen alcoholisten hun afval deponeren. Bijvoorbeeld, moeders die hun kroost niet meer aankunnen, door wangedrag gedumpte vaders en gevallen tieners die hun heil in dakloosheid moeten vinden. Daarvoor deze prachtige glasbak ontworpen door B. Pruijser, Master Designer aan de Radboud University Nijmegen. Een waar kunstwerk.
Verder wordt aangegeven de weg naar rechts te kunnen vervolgen alwaar het openbare toilet zou zijn. Ik neem aan een open plek, een grasveld, waar mensen en masse op hun eigen manier in het openbaar hun behoeften kunnen doen. Ik visualiseer een soort kunstzinnig festival met een voorstelling van poepende en plassende mensen die op en aan op het toneel verschijnen. We besluiten er heen te gaan.
Voordat we ons richting dit festival zullen gaan begeven, gaan we eerst nog wat eten bij het cosmopolitische ‘New York Pizza’, om ons rockend klaar te maken voor dit Openbare Toilet.

Later die dag gaan we weer terug naar huis tijdelijk omgedoopt tot vakantie adres.

Morgen verder op reis, door deze prachtige stad Purmerend, waar nog zoveel te ontdekken is.

#vakantie #2022 #purmerend 
Instagram post 4-8-2022