Herken je dit? Je bent aan het schrijven voor een nieuwe set of een presentatie. Je hebt er zin in en je ziet jezelf helemaal los gaan op dat podium. Het enige is…..je hangt boven een leeg vel papier en je weet eigenlijk niets om over te schrijven. Er komt geen onderwerp in je op en je wordt door niets geïnspireerd. Ook denk je bij alles dat je bedenkt dat het niet grappig is. ”Oh nee, ik kan echt niet schrijven” of  ”Oh nee, ik heb geen humor-gen. Zelfs Mark Rutte is nog grappiger”, zijn gedachten die door je hoofd malen, als ook ”Ik kan net zo goed nietszeggende coach worden, dan hoef ik alleen maar wat te bazelen over gevoelens. Wie heeft bedacht dat iets grappig moet zijn. Ik ga wel liedjes schrijven en zingen!”

Op zulke momenten heb je baat bij technieken. Handvaten aan de hand waarvan je je ideeën om kan zetten in kei goede grappen en stevige acts. Je zelf trainen op de grap aan de hand van technieken is een onderdeel van de weg naar het podium als stand-up comedian. Dat vereist mentale discipline. Want hoewel je mind graag iets grappigs wil bedenken, wil je gevoel misschien graag onderuitgezakt op de bank liggen. De kans is dan dat je excuses gaat verzinnen dat je beter nog zielige kindjes in Afrika kan gaan helpen en je je echt gaat afvragen of een goede grap daaraan kan bijdragen. ”What’s the use? Ik ga wel liedjes schrijven en zingen”, denk je weer terwijl je dreigt op te geven.

Maar, niets geeft een grotere kick dan het maken van een briljante set en niets is magischer dan een zaal vol laten lachen.  Dus, even doorzetten, even die hersens laten kraken. De beloning wacht op je!

Dit boekje heeft alle humor technieken en begrippen op een rij gezet. Ook behelst het tips over hoe je het beste met bepaalde facetten van humor en optreden om kan gaan. 

Veel plezier en succes!

Caroline Sanders

E-boek met 60 humor technieken en tips

€7,99,- exclusief BTW